(0)

Nancy

Hörbuch und E-Book


En mystisk tĂ„ge har lagt sig om Bornholm og tager folk med sig ud over havet. Folk dĂžr. Men Nancy bliver tilbage – og forude venter byfesten.

Nancy er bornholmer. 25 Är. Hun gÞr rent i et botilbud for tosser. Hun er kÊreste med TrÊner Thomas, men vil gerne gÞre det forbi. Nancy gÄr pÄ HF sammen med Albert. Han vil vÊre lÊge.

Imens frembringer fire troldmÊnd i en sÞlvgryde en tÄge pÄ stranden. Det pulserende langsomme liv i den grÄ masse. Den vokser. Den tager folk med sig. BÊrer dem ud over havet. FÄr dem til at forsvinde. Og sÄ dukker puslingene frem. De underjordiske. NaturkrÊfterne siger stop. De er kommet for at tage Þen tilbage.

Nancy er beretningen om en ung kvinde, der forsĂžger at finde ro i tilvĂŠrelsen, samtidig med at verden ramler sammen omkring hende og dem, hun holder af.

Pressen skriver:

»En sĂŠrt vellykket parring af sitrende realistisk kvindeportrĂŠt og Bornholms nisse-forĂ„rsagede undergang ... Pludselig tror jeg gladelig pĂ„ nisser – og deres morderiske intentioner!«

– Lars Bukdahl, Weekendavisen

»Imponerende godt.«

***** – Berlingske Tidende

»Nancy en social udviklingsroman krydset med katastroferoman krydset med fantastik, en sjÊldent frydefuld blanding ...«

**** – Politiken

»Stilistisk stĂŠrk og har noget pĂ„ hjerte 
 En skarptskĂ„ret blanding af klimaaktivisme og socialt engagement.«

**** – Jyllands-Posten

»En lille, litterĂŠr fornyelse 
 Hvis der var retfĂŠrdighed til, sĂ„ blev den et gedigent gennembrud for sin forfatter«

– Information

»Nancy er en kompleks roman, der i hÞj grad tÄler genlÊsninger. Kofod er kort sagt en af ny dansk litteraturs bedste romanforfattere.«

– Kristeligt Dagblad