(49)

Nu

Hörbuch und E-Book


Han har flyttat in i farbror Hasses hus (för andra gÄngen) i februari 2020; i juni ser det plötsligt ut som om han har flyttat in i farbror Hasse. TÀnker han, och skriver det till Nu, men raderar det frÄn skÀrmen givetvis. En fullkomligt obekant mÀnniska vid namn Nu Bergdahl har hört av sig med frÄgor kring ett uppsatsarbete. Dags dÄ kanske att klara ut vissa saker.

Men trasslet snarast tilltar nÀr Sten Wadh, som Àr kulturarvsforskare med genusinriktning och halsstarrig samtidsskeptiker, ska veva in sina tankegÄngar och anfÀktelser i coronans Är. Hur hamnade han i kyrkofullmÀktige pÄ ett mandat för Sverigedemokraterna? Kan han fÄ Nu att förstÄ det som hÀgrar i hans kommande projekt kring fiskekatalogen Napp och Nytt? TvÀrs över staketet skymtar dessutom Bat Seba.

Lars Andersson rÀknas alltsedan 1970-talet som en av sin författargenerations frÀmsta prosaister. Bland hans romaner finns Snöljus, Bikungskupan, Vattenorgeln, det tvÄdelade VÀrmlandseposet Ljus frÄn ingenstans / De levandes land och de hittills tvÄ kriminalromanerna om Leonard Ringer.