(768)

Papan kanssa kahvilla

E-Book


Suomen suosikkipapan tarina herkistÀÀ.

KevÀÀllĂ€ 2020 koko Suomi seurasi, kun Lotta ja pappa lauloivat vanhoja sĂ€velmiĂ€ Facebookissa. Nyt kuulemme papan tarinan – Lotan kertomana.

Yksi Karjalan viimeisistÀ evakoista kertoo lapsenlapselleen kauan vaietusta tuskasta. Pappa jutustelee myös heinÀtöistÀ, kosiomatkasta ja ajatuksistaan nykymusiikista. Kaksikko herÀttÀÀ eloon tarinoita, jotka saavat lukijan pohtimaan omia isovanhempiaan.

Lotan ja papan erottaa kuusi vuosikymmentÀ. Pappa lÀhti pienenÀ poikana Karjalasta evakkoon, vietti lapsuutensa heinÀpelloilla ja nykyÀÀn kuuntelee joka lauantaiaamu Radio Suomen Onnen sÀveltÀ. Lotta kyselee menneistÀ ajoista, ja pappa muistaa Karjalankin kultaiset puolet. Papan asenne on aina se, ettÀ sadehan se vain kastelee marjapensaat! HeidÀn hauskat ja samalla koskettavat keskustelunsa osoittavat, ettÀ eroavaisuuksista huolimatta nuori ja vanha voivat kohdata tarinan ja laulun merkeissÀ.

Lotta-Sofia Saahko (FM) on monipuolinen taitaja, jolla on pitkÀ kokemus sekÀ musiikkiteatterilavoilta ettÀ YouTubesta, ja joka on kirjoittanut runoja pienestÀ pitÀen. HÀn on opiskellut ja työskennellyt koko elÀmÀnsÀ ulkomailla, ja siksi suomalaiset ja karjalaiset juurensa ovat hÀnelle tÀrkeitÀ. Kotimaan tukipisteenÀ on aina ollut Valkeakosken pappala, ja papasta ja Lotasta on tullut toimiva tiimi.