(0)

Stortjuvens pojke

E-Book


Ris-Kajsa och döttrarna Anna-Sofia och Josefin har lĂ€nge vandrat i kylan. Trötta söker de vĂ€rme pĂ„ Barkarbys gĂ€stgivargĂ„rd, som Ă€gs av en man som kallas för Älgen. De fĂ„r stanna kvar om de i utbyte hjĂ€lper till pĂ„ gĂ€stgiveriet och fĂ„r jobb som pigor. Men inte Josefin. Älgen misstar nĂ€mligen henne för en pojke och eftersom Ris-Kajsa inte sĂ€ger emot honom fĂ„r hon dĂ€rför bli stalldrĂ€ngen Jonas.

PÄ gÄrden vantrivs Josefin och allt försÀmras nÀr hennes enda vÀn och beskyddare, drÀngen Frans-Petter blir kallad till militÀrtjÀnstgöring. NÀr hennes öde korsas med Lasse-Maja, den berömda stortjuven som sprider oro bland de rika i samhÀllet, finner hon en vÀg ut ur mardrömmen. Lasse-Maja Àr nÀmligen kÀnd för sina kvinnliga utklÀdningsklÀder. Lasse-Maja tar med sig Josefin i sin flykt frÄn fienderna och trots motgÄngarna som de pÄtrÀffar lÀngs vÀgen blir de snart nÀra vÀnner.

Cannie Möller (1947) Àr en svensk författare som under sin karriÀr har skrivit ett flertal framgÄngsrika romaner för bÄde ungdomar och vuxna.