(62)

Tulikukka

Hörbuch und E-Book


Palkitun kirjailijan uusin gastrodekkari vie tunnelmalliseen Kiotoon.

Oudot tulipalot vaivaavat historiallista Kiotoa. Joku haluaa tuhota sen uskonnolliset rakennukset - sekÀ niiden uumenissa hÀÀrivÀn suomalaiskokin.

Riku MÀki saapuu Kiotoon tutustumaan satoja vuosia vanhaan buddhalaiseen ruokaperinteeseen. TemppeleissÀ on aina osattu valmistaa maukasta kasvisruokaa, ja nyt suomalaiskokki haluaa paljastaa sen salat muullekin maailmalle.

Mutta joku toinenkin on kiinnostunut temppelistÀ. EikÀ hÀnelle riitÀ pelkkÀ taidokkaasti valmistettu tofu, vaan hÀn haluaa nÀhdÀ liekitettynÀ paitsi rakennuksen myös ihmiset jotka ovat tulleet sinne vÀÀrissÀ aikeissa.

Heikki Valkama (s. 1975) on Ylen uutisten sisÀltöpÀÀllikkö ja entinen Imagen, Mondon ja Ylioppilaslehden pÀÀtoimittaja. HÀn on myös japanilaisen kulttuurin asiantuntija ja kirjoittanut aiheesta useita kirjoja. Valkaman esikoisromaani, suomalaisen huippukokin Riku MÀen esitellyt Pallokala palkittiin Suomen Dekkariseuran Vuoden esikoisdekkari -kunniakirjalla ja sai Kirja à la Carte -palkinnon. Tulikukka on hÀnen kolmas romaaninsa.


Sprecher*in: Toni Kamula
Dauer: