(0)

Vandring

E-Book


”Bebs’ aske kom ned i det fĂŠlles under grĂžnsvĂŠren. Efter eget Ăžnske. ’Åbent’, som hun sagde. FĂžr det skete, tog jeg lidt af asken op af urnen og fĂžlte pĂ„ den. Mellem fingrene. Som en apoteker. Fik lyst til at smage pĂ„ den. Gjorde det ikke.”

I Finn Methlings radiohĂžrespil ”Vandring” ser Mons tilbage pĂ„ sit liv med Bebs, der dĂžde for ti Ă„r siden. Hverdagsminder om samtaler, der dengang virkede sĂ„ ligegyldige, fĂ„r ny betydning nu, sĂ„ mange Ă„r efter hendes dĂžd. HĂžrespillet er skrevet i 1991 og blev opfĂžrt Ă„ret efter af Radioteatret. PĂ„ sin helt sĂŠregne mĂ„de formĂ„r Finn Methling at bruge elementer fra det klassiske hĂžrespil fra 1950’erne til at beskrive dagligdagen sĂ„vel som livets dybere fĂžlelser i 1990’erne.

Finn Methling (1917-2010) var en dansk forfatter og dramatiker. Han skrev inden for adskillige genrer og udgav blandt andet digtsamlingerne ”FornĂŠgteren” (1950) og ”Stjernefloden” (1959). Det var som dramatiker, at Methling var sĂŠrligt kendt. Hans fĂžrste scenestykke, ”Dagen i morgen” (1950), blev opfĂžrt pĂ„ Det kongelige Teater, og efterfĂžlgende blev Methlings stykker opfĂžrt flere steder bĂ„de i Danmark og i udlandet.