(0)

Elddansen

E-Book


Syrenbusken vid Kristina Vannermans hus förpestar hela grannskapet med sin

parfymlika doft. Men nu kanske de Àntligen blir av med den. Kristina har, till grannfruarnas stora lycka, nÀmligen sÄlt huset. För sin brorson Tomas berÀttar Kristina att hon fÄtt ett hotelsebrev och dÀrför kÀnt sig tvungen att sÀlja allt för att flytta till en okÀnd ort.

Det Àr Tomas som möter polisen nÀr de anlÀnder till huset, han sÀger att Kristina har skjutit sig sjÀlv inne i ett lÄst badrum. Men nÀr de fÄr upp dörren finns dÀr bara ett översvÀmmat badkar. Kristina Àr försvunnen, tillsammans med sin nya resvÀska. Men en granne som haft ytterdörren under uppsyn hÀvdar att ingen har lÀmnat huset.

I Elddansen har Jan Ekström konstruerat en Det lÄsta rummet-gÄta utöver det vanliga, med den smÄlÀndska idyllen som fond.

JAN EKSTRÖM [1923–2013] var en svensk deckarförfattare och reklamman, född i Falun och uppvuxen i Gislaved. Han blev kĂ€nd som författare av pusseldeckare med invecklade intriger, med kriminalassistent Bertil Durrell i huvudrollen. Han var Ă€ven medlem i Svenska Deckarakademin.