(6)

Kuka sinut omistaa

Hörbuch und E-Book


KenellÀ on oikeus pÀÀttÀÀ sijoitetun lapsen elÀmÀstÀ? Voiko toista omistaa? Riitta Jalosen herkkÀvireinen romaani pureutuu ajankohtaiseen aiheeseen lapsen nÀkökulmasta.

Kirkkaana pakkaspÀivÀnÀ Heidin perheen kuistille kannetaan pieni poika. Sinisen toppapuvun kÀtköistÀ paljastuu kaksivuotias Jean, ja Heidin ja uuden pikkuveljen vÀlille muodostuu heti vahva side. Heidiin Jean turvautuu myös silloin kun pihaan kaartaa aika ajoin auto kyydissÀÀn arvoituksellinen Mami, jolla on turkki pÀÀllÀ kesÀkuumallakin ja joka taikoo laukustaan kiehtovia tuliaisia. Mutta Mami ei koskaan jÀÀ eikÀ Jean lÀhde, ja seuraavana pÀivÀnÀ kaikki on taas niin kuin ennenkin: ruokapöydÀssÀ on lihapullia ja ylÀkerrassa pikkumummi, joka on jo lÀhellÀ taivasta mutta silti voimakkaasti lÀsnÀ. Kunnes tulee kesÀ, joka muuttaa kaiken Heidin elÀmÀssÀ.

Riitta Jalonen on koskettanut kiitetyillÀ teoksillaan niin aikuis- kuin lapsilukijoita jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. HÀn on saanut uransa aikana sekÀ Finlandia Junior- ettÀ Runeberg-palkinnon, ja hÀnen teoksiaan on kÀÀnnetty monille eri kielille aina puolasta kiinaan.