(0)

Kunsten at sulte

Hörbuch


“Det var i den tid, jeg gik omkring og sulted i Kristiania, denne forunderlige by, som ingen forlader, fĂžr han har fĂ„et mĂŠrker af den.”

Romanen “Sult” fra 1890 regnes af mange som et af de vildeste og mest grĂŠnseoverskridende vĂŠrker nogensinde skrevet pĂ„ dansk. Efter mange Ă„r i skammekrogen og hele fire redigeringer af Knut Hamsun selv, har vi nu igen muligheden for at lĂŠse bogen, som den fĂžrst blev skrevet.

“Blasfemisk”, “radikal”, “liderlig”, “et mirakel” - sammen med to af eksperter der har genudgivet den, undersĂžger vi, hvad den fĂžrste udgave gemmer pĂ„. Hvem den mystiske og meget omdiskuterede Knut Hamsun var. Og hvorfor Sult bliver ved med at pĂ„virke litteraturen og vores idĂ© om kunstneren i dag.

BrĂŠndende BĂžger

Litteraturen skal tage chancer for, at den kan forandre verden. Fra Dante som opfinder Helvede til Harry Potters genfortrylning af verden – over Yahya Hassans eksplosive digte og Suzanne BrĂžggers angreb pĂ„ kernefamilien, til 1984’s klaustrofobiske overvĂ„gningsverden og fatwaen mod Salman Rushdie. Lyt med, nĂ„r oprĂžrske gĂŠster lĂŠser og taler om de BrĂŠndende BĂžger.

Jacob Nielsen er tidligere radiovÊrt ved 24Syv, hvor han har vÊret vÊrt pÄ og produceret radio- og podcastserierne 'BrÊndende bÞger', "min litterÊre pornosamling', 'Den syvende statsmagt', 'Verdens lÊngste Tour-optakt' og 'Frankrig Rundt'. Jacob har desuden en bachelor-grad i litteraturvidenskab fra KÞbenhavns Universitet.