(2)

Timme noll

E-Book


Berlin 1945. Författaren Hedwig Lohmann Àr pÄ vÀg ut ur den sönderslagna staden till ett kloster. NÄgot Är tidigare har hennes dotter gjort en helvetesvandring. Var finns hon nu, flickan som hon lÀmnade bort? Lever hon?

2005. Ingrid har gett upp sin praktik för att flytta till skÀrgÄrden och bli prÀstfru. Maken Àr sjuk och krÀver hennes omsorger. Men pÄ ön finns ocksÄ Hanna, författaren som Karl Erik verkar komma allt nÀrmare.

1983. Isa klipper sönder sin docka och hamnar som tonĂ„ring hos en psykolog. En dag bestĂ€mmer hon sig för att göra Det Stora Terapispelet – med stakar, hjĂ€rtan och kors. Om man hamnar pĂ„ fel ruta fĂ„r man gĂ„ i Kaos, men det finns sĂ€tt att laga vĂ€rlden.

Skickligt flÀtar Lotta Lundberg ihop tre röster pÄ ett sÀtt som för tankarna till Timmarna. Timme noll betecknar krigsslutet, men ocksÄ en mÀnsklig erfarenhet av att stÄ i sin egen ruin. Vad fÄr en kvinna göra? Vad Àr det mest förbjudna? FÄr man som mÀnniska en ny chans nÀr det allra vÀrsta redan har hÀnt?

Lotta Lundberg bor och arbetar i Berlin sedan 2004. Hon romandebuterade 1998 med LĂ„ta sig hĂ€nda och har sedan dess skrivit ytterligare fyra romaner och en samling essĂ€er, och medverkar regelbundet i svensk dagspress. Hennes senaste roman Ön nominerades till Sveriges Radios romanpris.