(0)

Topi

Hörbuch und E-Book


Kiitollisuuden julma velka

Kale Puontin seitsemÀs Pasilan Myrkky -dekkari Topi rouhii mustan ja valkoisen hienoiksi harmaan sÀvyiksi tarinassa, jossa ystÀvÀn kÀsi kiristyy kuristusotteeksi kaulan ympÀrille.

Topi MÀkinen kiroaa koiranilmaa ja kiertÀÀ kehÀÀ Kalliossa taksiksi naamioidulla mersullaan. Mutta sÀÀstÀ viis, sillÀ Topi tekee, mitÀ Blunkka kÀskee. HÀn on elÀmÀnsÀ velkaa ystÀvÀlleen, ja vaikka tÀmÀn bisneksissÀ on pimeÀ puolensa, Topi ei kyseenalaista vastenmielisimpiÀkÀÀn tehtÀviÀ, kuten tyttöjen saalistamista.

Kun Pasilan poliisitalolle ilmaantuu pÀihtynyt, mekkaloiva nuori nainen, vahtimestari soittaa rauhoitteluavuksi huumepoliisista rikosylikonstaapeli Kalle Pesosen. HÀthÀtÀÀ tÀysi-ikÀinen, minihameeseen ja rikkinÀisiin verkkosukkiin pukeutunut nuori kertoo ystÀvÀnsÀ Nellan kadonneen. HÀn vaatii poliisilta toimia, koska on varma, ettei Nella ole vain ottanut hatkoja vaan jotakin on pahasti vialla.

SeitsemÀnnessÀ Pasilan Myrkky -dekkarissa Kaartamon ryhmÀ tutkii tapausta, jossa unohdetut ja kadonneet törmÀÀvÀt toisiinsa elÀmÀn sivuluisuissa, tuhoisin seurauksin.

Kale Puonti (s. 1962) työskenteli yli 30 vuotta HelsingissÀ huume- ja jÀrjestÀytyneen rikollisuuden tutkinnassa, ja hÀn on ollut mukana monissa suurta julkisuutta saaneissa jutuissa. Topi on vakuuttavan realistisen Pasilan Myrkky -dekkarisarjan seitsemÀs osa. Lukijoiden suosikiksi nousseen sarjan ensimmÀisen osan pohjalta on tehty myös Elisa Viihteen alkuperÀissarja Pasilan myrkky - Manni. Dekkarisarjan kahdeksas osa julkaistaan vuonna 2026.