(0)

Ansa

E-Book


EletÀÀn 1800-luvun puolivÀlin Pariisissa.

Gervaise on pesijÀtÀr, jonka mies on lÀhtenyt toisen naisen matkaan. Kahden lapsen yksinhuoltajaksi jÀÀnyt Gervaise on pÀÀttÀnyt selvitÀ vastoinkÀymisistÀ.

Pian paikallinen peltiseppÀ iskee silmÀnsÀ Gervaiseen, ja Gervaise suostuu miehen kanssa naimisiin. Onko pesijÀttÀrellÀ vihdoin mahdollisuus onneen?

"Ansa" on Émile Zolan naturalistinen, yhteiskunnallinen romaani vuodelta 1877. Romaani kuvaa pariisilaista työvĂ€enluokkaa. PÀÀhenkilö Gervaisen tyttĂ€ren elĂ€mÀÀ seurataan Zolan menestysromaanissa "Nana".

Émile Zola (1840–1902) oli ranskalainen kirjailija, joka tunnetaan erityisesti naturalistisista teoksistaan. Zola syntyi Pariisissa, mutta vietti lapsuutensa Aix-En-Provencessa. HĂ€n työskenteli sanomalehtimiehenĂ€ ennen kuin ryhtyi kokopĂ€ivĂ€iseksi kirjailijaksi. rnrnZolan tunnetuimpia romaaneja ovat nĂ€yttelijĂ€ttĂ€ren ja prostituoidun elĂ€mÀÀ kĂ€sittelevĂ€ "Nana" sekĂ€ tavarataloon sijoittuva "Naisten aarreaitta", joka on huikea kuvaus kulutusyhteiskunnan alkuvuosilta. Zolan teokset inspiroivat esimerkiksi Minna Canthia ja Juhani Ahoa.