(5)

Kuningastie

E-Book


Kareta on Vuorimaan kuninkaan poika, jonka isĂ€ syrjĂ€ytettiin ja surmattiin vallankaappauksessa. Kareta ei kuitenkaan anna periksi – hĂ€n on valmis sotimaan saadakseen asemansa takaisin.

Karetan nuori vaimo Lis hallitsee muodollisesti Kiilan linnaa sillÀ aikaa, kun Kareta on sotatantereella. Kareta ja Sirpin saarivaltiosta kotoisin oleva Lis joutuvat kuitenkin vastentahtoisesti huomaamaan, ettei sodankÀynti ole aina sankarillista vaan uuvuttavaa, hidasta ja likaista. Onko jÀrjettömÀksi kÀyvÀstÀ taistelusta ja vÀkivallasta poispÀÀsyÀ?

"Kuningastie" on toinen osa lumoavassa nuorten fantasiasarjassa "Vuorileijonan varjo".

\"Vuorileijonan varjo\" on valloittava suomalainen nuorten fantasiasarja, joka on saanut myös Topelius-palkinnon. Sarja kuljettaa lukijan mielikuvitukselliseen maailmaan, jossa elÀmÀ tÀyttyy seikkailuista, sodista ja rakkaudesta.

Taru (s.1944) ja Tarmo (s.1950) VÀyrynen ovat paitsi kirjailijoita, myös pariskunta. He ovat julkaisseet romaaneja niin yhdessÀ kuin erikseen. VÀyryset tunnetaan erityisesti lasten- ja nuortenkirjoista, kuten "Vuorileijonan varjo"-sarjasta.